Kankervoorbij

dinsdag, december 06, 2005

Omgaan met verandering

Ons leven heeft positieve en negatieve aspecten. Het verandert voortdurend van het ene moment op het andere. Door spirituele oefening is het mogelijk de wijsheid en de macht te verwerven die nodig is om ons leven naar een hoger plan te tillen.
Spirituele oefeningen worden uitgevoerd om een ‘onwankelbare hoge conditie’te bereiken, zodat we niet zo heen en weer geslagen worden door de voor- en tegenslagen van het leven.
Als we in het dagelijks leven wanhopig zijn over onze omstandigheden en helemaal in beslag worden genomen door onze woede en onze kwellingen, dan leven we in de wereld van de Hel.
Het is het voortdurende leven in deze wereld, eigenlijk een levende dood, die maakt dat ons immuunsysteem het opgeeft. Deze lage vorm van leven geeft kankercellen de kans om te groeien en de macht over te nemen.
In deze overspannen toestand is de wil om te leven eenvoudigweg niet sterk genoeg en overheerst niet. Het kan dan niet schelen of we leven of sterven.
In een wetenschappelijk experiment werd een groep kankerpatiënten onder hypnose gebracht en werd gevraagd of ze wilden leven. Zeventig procent van hen zei nee!

Door de geest te leren beheersen door een toestand van meditatie of trance kunnen we onze levensomstandigheden verbeteren. We kunnen ons erop concentreren gelukkig te worden. We kunnen andere mensen een helpende hand toesteken. Onze eigen gezondheid en ons levensgeluk kunnen worden verbeterd door anderen gelukkig te maken.
Het uiterste doel is gelukkig te worden.
Gelukkige mensen krijgen geen kanker. Dit schijnt de Gouden Regel te zijn die als een rode draad door de wetenschappelijke, medische literatuur heenloopt.

Door geloof een plaats te geven in het dagelijks leven, of het nu religie is, meditatie of gebed, het zal helpen om kanker te vermijden.
Mocht ergens een gezwel ontdekt worden, dan is een spiritueel ritueel een van de elementen die een steun kunnen zijn om er weer vanaf te komen.

Wat ook belangrijk is: stel een deadline. Stel jezelf een deadline en werk met een persoonlijk gezondheidsprogramma , met gebed en visualisatie, om op die dag kanker kwijt te zijn.
Als je dit kunt gebruiken om kanker te voorkomen, is het de spirituele overtuiging dat je gezond zult blijven.
Als je ziek bent, dan zul je je eigen sterke geneeskracht bundelen en op de ziekte loslaten in de overtuiging dat je gezond zult worden.


Lees meer op www.kankervoorbij.com.

Belangrijk: ga bij klachten altijd naar uw huisarts.