Kankervoorbij

donderdag, oktober 20, 2005

Psychische aspecten van kanker

Ongebruikelijk veel stress:
Sommige mensen zijn minder in staat om te gaan met de spanningen die het dagelijks leven met zich mee brengt. Er zijn mensen die vol zitten met zorgen, angsten en emotionele conflicten.
Het immuunsysteem functioneert minder goed als het lichaam gedurende langere tijd blootgesteld wordt aan chronische stress. Ongecontroleerde groei van gemuteerde cellen krijgt dan een kans.

Een emotioneel verlies:
Boven aan de lijst met stressfactoren staat het overlijden van de huwelijkspartner. Iemand kan van nature opgewekt en gezond zijn, maar door het verlies van de echtgeno(o)t(e) kan men volkomen veranderen en ontmoedigd en verward raken. Mensen kunnen dan in korte tijd wegkwijnen, kanker ontwikkelen of hartproblemen krijgen.

Gevoelens van hulpeloosheid of wanhoop over een langere periode:
Als iemand de hoop op een zinvol bestaan verliest en geen enthousiasme meer voor het leven kan opbrengen, ontstaat een depressie.
Bij depressiviteit begint het immuunsysteem als het ware te krimpen, en werkt het niet meer.
Ook dan krijgt kanker dus een kans.

Een ongelukkige jeugd, later leidend tot problemen in het leven:
Volgens onderzoek slaat kanker vaak toe bij mensen die zich in hun jeugd door een of beide ouders niet geaccepteerd voelden.
Als er in het heden iets gebeurt, waardoor iemand wordt teruggeworpen in de oude situatie waarin hij zich afgewezen voelde, lukt het soms niet meer om overeind te krabbelen.
Het resultaat is dan dat het immuunsysteem ons niet meer beschermt tegen de vreemde cellen die de groei van tumoren veroorzaken.

Voor meer informatie: www.kankervoorbij.com

Gratis rapport Basisverzekering.http://www.tijd-om.nl/

Walk and Wonder wants to attend people to make international contacts, take care of their health and enjoy nature and other cultures. Walk & Wonder offers hiking vacations in Europe http://walkandwonder.blogspot.com/

Antwoord op uw belangrijkste levensvragen in een ontspannen weekend of midweek Ontmoet anderen en deel elkaars levensloop tijdens ontspannen wandelingen, maaltijden of zomaar in een tweegesprek bij de koffie of de thee.
http://www.tijd-om.nl/gezond-te-leven/


DE MKB IN DE REGERING NA DE VERKIEZINGEN VAN 2007?
http://globalinternetmarketing.blogspot.com/

Wonder Marketing Online:Verslag van hoe leer ik Internet ondernemer te worden
http://tijd-om.blogspot.com/