Kankervoorbij

maandag, november 28, 2005

Giftige stoffen en kanker

Wat is het verband tussen giftige stoffen en kanker?
De mens staat constant bloot aan een stortbui van mogelijk kankerverwekkende stoffen. Er is een grote verscheidenheid aan fysieke en chemische stoffen die echter één ding gemeen hebben: de mogelijkheid om een interactie aan te gaan met het genetische materiaal van levende cellen en dat te beschadigen.
Die schade kan, met een kans van één op de miljoen, het genetisch materiaal zodanig aantasten dat die gemuteerde cel kan voortleven en zich kan reproduceren, waarbij die nieuwe cellen ook kwaadaardige eigenschappen krijgen.

Er zijn artsen die gekant zijn tegen symptomatische behandeling (zoals een gezwel operatief verwijderen of een borst afzetten). Kanker kan gezien worden als een ziekte van het hele metabolisme, voornamelijk geconcentreerd op de lever die de opeenhoping van giftige stoffen niet kwijt kan raken in een periode dat, door inademing of opname door het spijsverteringssysteem, het effect daarvan verpletterend is. Naarmate het lichaam meer vergiftigd raakt, kan het zich ook minder gemakkelijk verdedigen en vermindert het zelfgenezend vermogen.
Kanker is een chronische ontaardingsziekte, die alle belangrijke organen aantast en waarbij het lichaam zo vergiftigd raakt dat het geen rijpe cellen meer kan produceren, maar alleen maar cellen in het embryonale stadium, die niets anders kunnen dan zichzelf reproduceren.

Kanker is een degeneratieproces. Regeneratie is alleen mogelijk door het metabolisme zelf. Het is zwaar werk om dit te herstellen, maar het is noodzakelijk en vormt de laatste kans voor vergevorderde ziektegevallen. Op zo’n manier komt het voor dat er sprake is van genezing van kanker in gevallen waarbij de medische macht hen al had opgegeven nadat de reguliere behandeling gefaald had.

De bedoeling van een kankerdieet is ontslakking van het lichaam waardoor een ontstekingsreactie wordt opgewekt die de kankercellen doodt. Een normaal, niet-vergiftigd lichaam kan deze reactie zelf opwekken, maar kankerpatiënten kunnen dat niet omdat hun lichamen vergiftigd zijn. Deze ontstekingsreactie heeft hetzelfde effect als koorts en lost de tumor op. Deze reactie is het bewijs dat het lichaam zichzelf van kanker kan genezen.

Om een belangrijke bijdrage te leveren om kanker te vermijden moeten we als consument heel waakzaam zijn. Als we chemisch, kunstmatig voedsel eten, vol met additieven en resten van het besproeien met bestrijdingsmiddelen, voedsel dat gekweekt is op synthetische grond, gebaseerd op olieproducten, zonder de vitaminen en mineralen die we zo nodig hebben, dan zullen onze lichamen ziek worden, instorten en kanker krijgen.
Lees de tekst op de etiketten en de verpakkingen en onderzoek het voedsel dat je koopt goed.
Je bewijst je gezondheid er een goede dienst mee.

Lees meer op www.kankervoorbij.com.

Bealngrijk: ga bij klachten altijd naar uw huisarts.