Kankervoorbij

donderdag, november 10, 2005

De lever en Mariadistel

Naast een goede voeding zou men ook kunnen overwegen twee maal per jaar een kuur met kruidencapsules te nemen om de lever te reinigen en beschadigde levercellen te herstellen.

Het medicinale gebruik van kruiden is al zo oud als de mensheid zelf. Tot de 18e eeuw vormde kruidengeneeskunde de gebruikelijke medische behandelwijze in het westen.
De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat kruidengeneeskunde nu over de hele wereld drie tot vier maal vaker wordt beoefend dan de reguliere geneeskunde.
Ook reguliere artsen schrijven veel medicijnen voor, waarvan de basis plantaardig is.

Bij een gevoelige lever kan Mariadistel wellicht een goede dienst bewijzen.
Mariadistel is een plant met purperen bloemetjes en stekelige bladen en hij groeide oorspronkelijk alleen in Zuid-Europa. Via braakliggende terreinen en bermen wist hij echter ook Noord-Europa te bereiken. De plant dankt zijn naam aan de witte vlekken langs de bladnerven. Volgens de overlevering zouden dit sporen zijn van de melkdruppels, afkomstig uit de boezem van Maria toen zij met Jezus op de vlucht moest voor Herodus
De plant werd in de oudheid reeds gebruikt als voedsel voor mens en dier. De zaden van de Mariadistel zijn rijk aan silymarine, een stof die gunstig werkt bij leverkwalen. Ook de belasting van de lever door alcoholisme kan hierdoor verminderen.

Veel kruidencapsules kunnen bij een reformzaak worden gekocht en er zijn meerdere goede merken op de markt.
Bij het ene merk wordt ruw materiaal van de plant gebruikt, terwijl bij een ander merk 100 % werkbare stof is verwerkt. Uiteraard is de laatste versie duurder in aanschaf. Afhankelijk van de ernst van de klachten en de inhoud van de portemonnee kan een keus worden gemaakt.

Aangezien de lever een ingewikkeld orgaan is, zijn er ook verschillende stoornissen mogelijk.
De lever is de grootste klier in het lichaam en heeft meer dan 500 functies. In de lever wordt gal gemaakt, die nodig is voor de vetvertering. Ook helpt de lever het bloedsuikergehalte op peil te houden, slaat de lever vetten op en produceert hij cholesterol. Een van de belangrijkste taken van de lever is het afvoeren van geneesmiddelen, giften en oude rode bloedcellen uit het bloed.
Juist omdat de lever zo’n belangrijke functie heeft, is het belangrijk dat als u meent een leverziekte te hebben, u eerst uw arts raadpleegt, voordat u aan een alternatieve behandeling begint.
Kijkt u ook eens op
www.kankervoorbij.com

1 Comments:

  • easing square preserved rhineland lokeh shake observation banglore snkjh novogali critiquing
    masimundus semikonecolori

    By Anonymous Anoniem, at donderdag, december 17, 2009  

Een reactie posten

<< Home