Kankervoorbij

zondag, november 27, 2005

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Om gezonde lichaamscellen te produceren hebben we zuurstof nodig uit schone lucht, schoon helder water en enzymen, vitaminen en mineralen uit vers, onbewerkt, ongeraffineerd en niet-vergiftigd voedsel.
In de hedendaagse, commercieel georiënteerde maatschappij die op winst uit is, lijkt dit een hele opgave. Het doel is het verkopen van veel chemische stoffen en aardolieproducten. Als resultaat daarvan raken mensen hun gezondheid kwijt en krijgen kanker. Dit leidt weer tot operaties en behandelingen met nog meer giftige chemicaliën en bestralingen: giftige stoffen om ziektes te bestrijden die in eerste instantie juist door giftige stoffen werden veroorzaakt. Het lijkt een absurde logica.

Het gebruik van hormonen in rundvlees en kippenvlees en ter bevordering van de melkproductie bij melkkoeien is een probleem van grote omvang. Koeien die bij wijze van experiment werden behandeld met een nieuw groeihormoon kregen mastitis, uierontsteking. Daarna kregen ze weer antibiotica om de ontsteking die door het hormoon werd veroorzaakt, tegen te gaan. Daarna worden de hormonen en antibiotica aan de consument doorgegeven in het vlees en in de melk. Als een hormoon de uier van een koe irriteert en ontsteekt, wat doet dit dan bij de consument die de melk drinkt en het vlees eet?
Ook de moderne supermarkt is geen veilige plek meer, maar een leverancier van vele soorten gif en kankerverwekkende stoffen in wat vroeger gewoon ‘eten’ was.

Kunstmest, dat in de landbouw wordt gebruikt, geeft geen nieuw leven aan de grond, wat natuurlijke mest en compost wel doen. Het leidt tot een op olieproducten gebaseerde landbouw, die planten kweekt op slechte, futloze grond die smakeloze producten aflevert.
De aarde houdt de plant eigenlijk alleen maar rechtop, zonder de vitaminen en mineralen te geven die hij nodig heeft om gezond te worden. Deze miezerige, zieke planten zijn hun natuurlijke immuniteit tegen insecten kwijtgeraakt en worden aangevallen. Natuurlijk worden er weer andere chemische stoffen gebruikt als bestrijdingsmiddelen om de insecten en schimmels te doden. De producten van deze zwakke planten, die door toedoen van de moderne chemische mogelijkheden toch gezond lijken, worden daarna met ‘plastic’ nog mooier gemaakt, zodat ze prachtig glimmen. Uiteindelijk worden ze dan naar de supermarkt vervoerd ten behoeve van de argeloze consument: wij allemaal.

Er bevinden zich miljoenen ponden aan synthetische stoffen in ons milieu. Het zit in ons voedsel, in onze lucht, in onze wereldzeeën en in ons drinkwater.
Hoewel onze lichamen in feite niet zijn veranderd sinds het Pleistoceen, bevinden we ons nu in het ‘Plastic Tijdperk’. Lichamelijk zijn we niet gemaakt om olieproducten en kunststoffen in te ademen of ze in ons lichaam ingebracht te krijgen.

Hoe zijn we in zo’n meelijwekkende situatie verzeild geraakt, dat de commerciële belangen van het verkopen van chemische stoffen de overhand krijgen boven het belang dat voeding voor ons allen heeft?
En intussen stijgen de kankerpercentages gestaag en worden onze kostbare gezondheid en ons leven vernietigd.
Wanneer dringt het tot ons door welk een stupide leefwijze wij ons eigen gemaakt hebben?
En wanneer houden we op onze verwachtingen, hoop en vertrouwen bij mensen of instanties buiten onszelf te leggen?
Geen leider, geen land, geen leger, geen regering, geen bondgenootschap en zeker geen industrie zal ons ooit vrede en gezondheid brengen.
De kracht die dat zal realiseren ligt in onszelf, in ieder van ons. En wij zullen de verantwoordelijkheid daarvan weer moeten leren dragen.

Lees meer op
www.kankervoorbij.com, www.denieuwedokters.nl en www.innovatieplatformnoordnederland.nl

1 Comments:

 • Ι ԁrop a comment ωheneνeг Ӏ esрecіаlly еnjoy a artiсle
  on a ѕіte oг І have somethіng
  to add to the conversation. It's triggered by the sincerness displayed in the article I browsed. And on this article "Hoe heeft het zover kunnen komen?". I was actually excited enough to post a leave a responsea response :) I actually do have 2 questions for you if you usually do not mind. Could it be just me or does it seem like some of these responses look as if they are left by brain dead people? :-P And, if you are posting on other online social sites, I'd lіke tο
  follow anything fгеsh you haѵе to poѕt.

  Could уou list thе сomplete urls оf youг ρublіc pages liκе your Facebooκ pаge, twitter
  feed, oг lіnkedin profіlе?


  Μy web ѕіte; payday loans

  By Anonymous Anoniem, at zondag, april 14, 2013  

Een reactie posten

<< Home