Kankervoorbij

dinsdag, november 08, 2005

Zorg voor uw lever!

We zagen dus, dat een goed functionerende lever van levensbelang is voor uw gezondheid.
Als de lever gezond is, krijgt kanker geen kans.
Tijd dus om ons nader te verdiepen in dit belangrijke orgaan.

Het is kenmerkend voor leverstoornissen dat ze zich vrij laat melden. Daarom is het belangrijk de oorzaken van leverkwalen te kennen, zodat de juiste voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden.
De helft van de mensen in de welvaartsstaten is ziek omdat ze teveel en verkeerd eten. Moderne leefgewoonten zijn slecht voor de lever.
Een teken dat onze lever hierdoor is aangedaan , is de afkeer van in vet gebakken spijzen.Het is echter niet de bedoeling om vet volledig te vermijden, want de lever heeft nu eenmaal onverzadigde vetzuren nodig. In olie gebakken gerechten zijn voor de lever lichter verteerbaar en wel toegestaan. Koudgeperste olie, zoals zonnebloemolie, sesamolie of olijfolie zijn het beste.

Ook heeft de lever behoefte aan goede eiwitten. Leveranciers hiervan zijn erwten, bonen en linzen. Ook vette vis is goed, mits vers en zorgvuldig klaargemaakt. Sojabonen zijn ook een goede eiwitbron.

Een ander teken dat de lever niet in goeden doen is, is een zekere weerzin tegen fruit. Als sinaasappels of sinaasappelsap tegen gaan staan, is dat een signaal dat de lever het vruchtzuur niet meer kan verwerken.
Leverpatiƫnten hebben ook vaak last van psychische klachten. Mensen zijn terneergeslagen en zien alles van de sombere kant zonder te weten waarom. Werken aan een evenwichtige emotionele gesteldheid levert een bijdrage aan herstel.

Wie bij wijze van voorzorg aandacht aan de lever wil besteden, doet er goed aan sesamzaad te gebruiken. Dit natuurproduct is uitstekend voor de gezondheid.
Door de neutrale smaak van sesamzaad is het te gebruiken in veel gerechten, bijvoorbeeld in vruchtengerechten, salades, groentegerechten of gewoon op brood.
Sesamzaad heeft overigens ook een goede invloed op de darmfunctie.

Waarom zijn wij veel gevoeliger voor leverkwalen dan onze voorouders?
Snel op elkaar volgende conflicten in de wereld en de snelle ontwikkeling van de techniek zijn de reden dat ons leven onrustiger en onzekerder is geworden. De luchtverontreiniging en de verhoogde radioactiviteit hebben daarnaast ook een slechte uitwerking op onze gezondheid.
We hebben meer zorgen dan ooit. We hebben nergens tijd voor, ofschoon de techniek ons het zware werk uit handen neemt. We gunnen ons vaak niet eens meer de tijd om rustig te eten, laat staan om tijd te nemen om van natuurproducten onze maaltijd te bereiden.
Wie constant in spanning en angst leeft, krijgt op den duur een leverkwaal.
Om een gevoelige lever te behandelen, moeten we ons in verschillende voedingsaspecten verdiepen. Ook als de lever weer in balans is, is het het beste om een verstandig dieet te blijven volgen.

Want het kan niet genoeg gezegd worden: bij een gezonde lever heeft kanker geen kans!
Lees meer over kanker op
www.kankervoorbij.com.

Ga bij klachten altijd naar uw huisarts.

2 Comments:

 • Hoi Foekje,
  Heb jouw boekje de stilte voorbij en je website en log net ontdekt en zit als een razende te lezen. Bij jouw verhaal over de lever heb ik nog een toevoeging. Mariadistel is het beste kruid om de leverfunktie te ondersteunen en verbeteren. Ik gebruik het geruime tijd en toen ik het een keer niet kon kopen, ben ik op artisjok overgegaan,.maar tot mijn grote verbazing kwam mijn op rust gekomen psoriasis weer sterk opzetten. Na omschakeling op Mariadistel waren de plekken binnen tien dagen weer weg. Zo helpt het te reinigen!
  Bedankt voor je verslagen uit eigen ervaring. Ik herken veel en ben op hetzelfde pad. De vermoeidheid is nog het moeilijkst te aanvaarden, zoals jij ook beschreef.
  Groetjes en succes met alles wat je doet, Gusta

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, november 22, 2006  

 • [url=http://www.sarvajal.com]viagra[/url]

  By Anonymous Anoniem, at maandag, november 26, 2012  

Een reactie posten

<< Home