Kankervoorbij

woensdag, oktober 26, 2005

Psychologische oorzaken van kankerZoals we gister zagen heeft iedere ziekte een psychologische oorzaak.
Ik heb zelf ooit een tumor in mijn lijf gehad, en spreek dus vanuit mijn eigen ervaring .
Kanker gaf mij het gevoel dat ik mezelf, mijn eigen natuur, op een intense manier geweld had aangedaan.
Dat was nog niet zo gek gedacht, want toen ik me in de psychologische achtergrond van kanker verdiepte, leerde ik het volgende:

De diepste oorzaak van kanker is gelegen in het feit dat een mens zichzelf overgeeft aan iets dat groter en belangrijker is dan het eigen Zelf.
Het gaat hier om miskenning van de eigen zelfbewuste, creatieve vermogens.
Er wordt niet echt geleefd, men laat zich leiden door anderen, door gevoelens, een functie, door een groep. Zo verliest men zichzelf en is men te weinig aanwezig in het Zelf.

Hoe sterker men iets buiten zichzelf op de eerste plaats stelt (men plaatst zichzelf op de achtergrond ten voordele van iets of iemand anders), des te sterker staat een mens zelf in de duisternis.
Afwijkende cellen nemen bij een dergelijke gesteldheid gemakkelijker de plaats in van oorspronkelijke, gezonde cellen. Bijkomende oorzaken die hierin ook een rol spelen zijn angsten.
Men durft, bewust of onbewust, niet de volle verantwoordelijkheid te nemen voor het leven, er wordt als het ware gevlucht voor het leven. Het Zelfbewuste Ik wordt ontkend, en emoties en passiviteit hebben de overhand.

Vooral verdrietige ervaringen, ook uit de kindertijd, worden vastgehouden. Men laat zich domineren door deze onbewuste, opgekropte wereld. Er is pijn, woede, wrok, teleurstelling, maar in plaats van deze emoties te observeren, te laten stromen en te verwerken, worden ze opgekropt.

In het genezingsproces van kanker is het, naast de medische behandeling die wordt gevolgd, van wezenlijk belang om emoties te laten vloeien en uit te spreken. Laat de bol ellende open komen en geef zo de emoties een uitlaatklep.
In onze Westerse samenleving wordt ons geleerd binnen een bepaald harnas te blijven, maar in wezen verstikt men zichzelf dan in een onnatuurlijk keurslijf.

De remedie is om niet langer oude koeien uit de sloot te halen en zich niet vast te klampen aan iets of iemand buiten zichzelf.
Wordt de meester van je leven, van je lichaam. Als men ervan overtuigd is dat een mens over zelfhelende krachten beschikt, dan zal het lichaam op deze impulsen reageren en herstellende krachten aanspreken.
Durf te leven in het hier en het nu, in plaats van in het verleden, en wees niet langer bang voor emoties. Neem afstand van hinderende emoties, en doe wat je graag doet.
Kom dichterbij jezelf, verwacht niets van anderen, maar geef vreugde en liefde aan jezelf.Op die manier haal je mensen en omstandigheden naar je toe die vreugde en geluk in je leven brengen.
Genezende energieën roep je op door geloof in jezelf.
Hoe meer een mens zich hiervan bewust wordt, des te meer zal een mens zelf beschikken over zijn leven en gezondheid!

Meer informatie opwww.kankervoorbij.com
Voor antwoord op uw levenvragen kunt u een bijzondere (mid)week(end) bijwonen.
Zie hiervoor www.tijd-om.nl/gezond-te-leven/


Belangrijk: raadpleeg blij klachten altijd uw huisarts.

2 Comments:

 • Eerst even een citaat:

  "Als men kijkt naar wat er op het gebied van alternatieve kankergenezerij te vinden is, dan ziet men met de kennis van dit boek al gauw waarom verreweg het meeste op dit gebied onzin is. Kanker is ontspoord DNA, dus therapieën die berusten op het idee dat het door psychologische oorzaken komt, of te veel of te weinig van deze of gene stof, die kan men meteen vergeten. Kankercellen hebben geen speciale oppervlaktekenmerken waardoor het immuunsysteem ze als vreemd en vijandig kan aanmerken. Kanker is ook niet één enkele ziekte (er kan heel veel fout gaan met het DNA), en dat er één enkel middel kan zijn is een fictie. Als men zich realiseert hoe intens er op allerlei manieren gezocht wordt naar middelen tegen kanker, en hoeveel werk het is voor een veelbelovend idee tot duidelijke resultaten leidt, gelooft men niet zo makkelijk in wonderdoeners die aan komen zetten met een of ander plantje of eenvoudig recept met simpele stofjes. En als men ziet hoe lang sommige onwerkzame therapieën van goedbedoelende artsen in zwang blijven door een schijn van werkzaamheid, die hoeft zich geen illusies te maken over wonderverhalen van amateurgenezers.

  Bron: http://www.skepsis.nl/blog/2011/01/kanker-de-keizer-van-alle-ziekten/

  Kanker heeft dus geen psychische oorzaak en u bent dus alleen maar bezig kankerpatienten een schuldgevoel aan te praten. Shame on you en lees eens een keer een wetenschappelijk boek over organen en ziekten ipv zweverige, leugenachtige rotzooi.

  By Anonymous Anoniem, at donderdag, juli 21, 2011  

 • Ha, ha, ha: weer zo'n eikel die ook niet gelooft in gas en elektriciteit, omdat het niet te zien is! Na een zeer heftige emotie krijg je een hartaanval: nee hoor, hier is geen sprake van een psychische oorzaak (psss)! Laat mensen geestelijk (met meditatie) en lichamelijk ontgiften en ook geestelijk het roer omgooien. Dat is geen schuldgevoel aanpraten. Lees: "u kunt meer dan u denkt" van Dr. Moolenburgh: die heeft 60 jaar praktijkervaring met deze ziekte!

  By Anonymous Anoniem, at woensdag, februari 06, 2013  

Een reactie posten

<< Home