Kankervoorbij

zondag, november 20, 2005

Herstellen van borstkanker door zelfgenezing.

Vandaag het verhaal van een vrouw, die zichzelf van borstkanker genas.
Het gaat om een levendige, elegante vrouw met een drukke baan. Toen ze 42 jaar oud was ging ze naar de vrouwenarts voor haar jaarlijkse controle. Bij die gelegenheid werd er een knobbeltje in haar borst gevonden. De arts raadde haar dringend aan een mammogram te laten maken.

Ze had het als ontwerpster van kleding op dat moment erg druk en had afspraken met grote warenhuizen. Toch liet ze uiteindelijk een mammogram maken, en het bleek inderdaad om kanker te gaan.Het zag er ernstig uit. De volgende dag belde haar dokter die een afspraak wilde maken voor een operatie.

Maar de vrouw, haar naam is Diedre Morgan, ging eerst op zakenreis, en daarna hoorde ze dat haar moeder kanker had aan de galblaas. Diedre bleef een maand bij haar moeder om haar te helpen. Haar dokter belde elke dag dat ze nu toch echt een afspraak voor een operatie moest maken, maar haar antwoord was: “Ik doe aan zelfgenezing”.

Ze ging opnieuw naar haar moeder om voor haar te zorgen, en stelde tegelijkertijd haar eigen zelfgenezingsprogramma op.
Elke ochtend als ze wakker werd bleef ze nog twintig tot dertig minuten in bed en deed aan visualisatie. Ze concentreerde zich op het zogenaamde derde oog, het oog in het midden van het voorhoofd. Ze ‘zag’ dan een wit licht vanuit dit oog komen, en trok dat als het ware door haar lichaam heen en liet het rondgaan door haar borst, totdat ze een vredige, zuivere staat bereikte.
Ze hanteerde een strikt vegetarisch dieet, bande alle cafeïne uit, en nam meer vitamine A en E.
Het nemen van voedingssupplementen hielp haar zich sterker te voelen, maar ze ervoer toch dat het genezingsproces niet van buitenaf kwam. Ze zag zelf de genezing als een uitsluitend inwendig proces. Ze omschreef het als het zoeken naar haar eigen golflengte en die vervolgens aanvaarden als de bron van haar genezing.
De borstkanker motiveerde haar enorm. Ze moest er vanaf zien te komen.

Diedre gelooft dat mensen hun heil zoeken in dieet en oefeningen omdat we nu eenmaal op het lichaam geconcentreerde schepsels zijn, maar ze is ervan overtuigd dat we, als we er maar sterk genoeg in zouden geloven, onze spirituele kracht zouden kunnen gebruiken om onszelf van elke ziekte te genezen.
We hebben geloof en vertrouwen in onze eigen mogelijkheid tot zelfgenezing nodig. We leggen die kracht in een dieet, maar in wezen heeft dat er niets mee te maken. Mensen willen die genezing nu eenmaal bereiken met behulp van dat flesje of potje. Maar eigenlijk moeten we ons eigen ik trouw blijven en het geloof hebben dat we onszelf kunnen genezen. De kracht om ons lichaam te genezen is in onszelf te vinden.

Op het moment dat het knobbeltje in haar borst werd gevonden, waren er veel spanningen in haar leven. Ook in de drie of vier jaar daarvoor had ze genoeg spanningen meegemaakt om overspannen te raken. De ontwerpwereld waarin ze werkte was keihard. Door frustratie, boosheid en wrevel was ze totaal uit haar evenwicht geweest. Ze denkt dat haar gezwel voortkwam uit die negatieve emoties en frustraties.
Om zichzelf van kanker te kunnen genezen moest ze eerst haar emoties weer onder controle krijgen. Het doel wat haar voor ogen stond, was kalm te worden en haarzelf te bevrijden van allerlei verwarde gevoelens.

Ze vermoedde dat ze door haar moeder te helpen ook haar eigen genezing had bevorderd. Ze voelde daardoor een genezende energie, die veel krachtiger was dan wat ze had gevoeld toen ze in haar eentje haar spirituele rituelen deed.
Uit het ‘anderen helpen genezen’ vloeit blijkbaar iets extra’s voort, dat genezende energie voor onszelf genereert.
Ze had nooit zelf borstonderzoek gedaan. Gedurende de maand dat ze haar moeder hielp, concentreerde ze zich op zelfgenezing, zonder er over te piekeren of de knobbel er nog was of niet.
“Er zat een belemmering” zei ze, “en daar moest ik vanaf zien te komen, dat was alles”.

Een maand later kwam ze terug, en liet weer een mammografie maken. De chirurg hing de röntgenfoto’s op en begon zijn onderzoek. Hij bevoelde haar borst en bekeek de foto’s, keek verbaasd, en keek weer naar de foto’s.
“Foto’s liegen niet” zei hij, “u mankeert niets. Ik weet niet hoe u dit gedaan heeft gekregen, maar wat het ook is, ik raad u aan ermee door te gaan”.

Dit is nu tien jaar geleden. Diedre heeft nooit meer ergens last van gehad.
Ze doet nu genezend werk voor anderen.


Lees meer op www.kankervoorbij.com en www.denieuwedokters.com.

Belangrijk: ga bij klachten altijd naar uw huisarts.

4 Comments:

Een reactie posten

<< Home