Kankervoorbij

vrijdag, november 18, 2005

Spirituele rituelen

Het zingen van rituele chanten, visualisatie en gebed:
er bestaat zoiets als een mystieke kracht die voortvloeit uit het samenbundelen van spirituele energie, die het lichaam als het ware reinigt. In een half-hypnotische toestand wordt het onderbewustzijn beïnvloedbaar.
Geluidstrillingen kunnen door een gezwel worden gestuurd, en een gevoel van kalmte en puurheid trekt door de lichaamscellen en brengt ze tot rust. Ook de endorfine die dan vrij komt in de hersenen draagt daar zijn steentje aan bij.
Gespannen gedachten en bezorgde reacties verdwijnen.

Spirituele rituelen zijn van levensbevestigende aard. Ze schijnen een verbinding te kunnen maken met het onderbewuste en daardoor een positieve bevestiging te kunnen veroorzaken.
Zo kan een verbinding met het Universum gevoeld worden.
Door hard te zingen of te schreeuwen wordt de genezende energie eruit gegooid.
Onderdrukte energie en woede kunnen op deze manier met kracht uit de ziel worden verwijderd. Men vermoedt dat onderdrukte woede kwaadaardige en andere gezwellen kan veroorzaken.

De typische kankerpersoonlijkheid heeft moeite met woede of kan die niet uiten.
Deze mensen onderdrukken negatieve gevoelens uit angst dat anderen van hen vervreemd zullen raken en dat ze hun vriendschap zullen verliezen. Als deze woede en frustratie door het lichaam wordt vastgehouden, vreet dat energie.
Deze spanningen verdwijnen door ritueel gezang. Er ontstaat daardoor een vredig gevoel dat geest en ziel doordringt en een gevoel van welbehagen met zich meebrengt. Het vult het jachtige lichaam, kalmeert het en stelt het gerust.
Dan voelt een mens zich vredig, en vooral: thuis, bij zichzelf.
Lees meer over kanker op
www.kankervoorbij.com.

Belangrijk: raadpleeg bij klaachten altijd uw huisarts.