Kankervoorbij

maandag, november 21, 2005

Terug in de tijd.

Er wordt wel beweerd dat bij borstkanker de rechterborst in verbinding staat met gebeurtenissen van buitenaf. Problemen daar geven aan dat je uit je evenwicht bent en vol zit met frustratie, angst en wrevel.
De linkerborst staat meer in verbinding met vrouwelijke emoties en liefdesproblemen. Een vrouw kan die gevoelens van vijandelijkheid en woede op zichzelf laten terugslaan, en dat kan het ontstaan van een knobbeltje ten gevolge hebben.

Fysieke symptomen zijn wellicht gemakkelijker te behandelen dan de bron van kanker zelf. Maar het behandelen van die lichamelijke symptomen alleen zal niet in alle gevallen genoeg zijn. De geestelijke en emotionele oorzaken moeten worden behandeld, anders zou de kanker zich ondanks lichamelijke behandeling weer kunnen uitbreiden.
Dat proces moet door je geest tot stilstand worden gebracht, en je moet daarbij als het ware terug gaan in de tijd. Wat was de oorzaak van het gezwel? Welke emotionele problemen, welke frustraties van buitenaf sloegen naar binnen? Welke woede of andere emotie als reactie op welke gebeurtenis heeft het probleem op gang gebracht?
Je geest moet aan het werk, en dat vraagt tijd, discipline en volledige concentratie. Daarbij moet je je ook positief opstellen. Als je je hopeloos voelt en niet meer wilt leven, hoe kun je dan een genezingsproces op gang brengen? Als je je machteloos voelt zal de kanker de overhand krijgen. Je moet geloven.

Misschien is kanker wel de noodklok van de natuur. Het is tijd om de redenen om in leven te willen blijven eens op een rijtje te zetten. Maar bovenal is het tijd voor verandering. Het is tijd om voor jezelf te zorgen en om jezelf belangrijk genoeg te vinden.

Het verhaal van gister toont aan hoe door eigen wilskracht en zonder verminkende operaties of giftige stoffen gezondheid kan worden hervonden.
Als je het proces van zelfgenezing hebt doorgemaakt, en je dus gedwongen werd om na te gaan hoe deze ziekte tot stand werd gebracht, heb je ook geleerd hoe je dat proces kunt omkeren, op een langzame, systematische, gedisciplineerde manier.
Dan heb je ontdekt wat de oorzaak en de remedie is.
Het proces van zelfgenezing is zwaar, maar bijzonder voldoeninggevend.

Lees meer op www.kankervoorbij.com.

Belangrijk: Ga bij klachten altijd naar uw huisarts.